Kvikklunsj til besvær?

Av Eskil Leirbekk 17. apr. 2018

shutterstock_257217994-112238-editedEtter en lang og flott påskeferie på fjellet i fantastisk vær, med lange skiturer og både pølse, Kvikklunsj og mer til, var ferien omsider over og returen til byen et faktum. Vel hjemme blir vi møtt av noe som nesten ikke er til å tro: En Kvikklunsj ligger på dørmatta foran inngangsdøren. Den har vel ligget der en stund og minnet omverdenen på at her er det ingen hjemme, og det er bare å bryte seg inn.

Hvem er det så som bruker Kvikklunsj sjokolade for å markere at boligen egner seg for innbrudd? Kanskje det er innbruddstyver som planlegger å bryte seg inn? Nei da, det er en lokal eiendomsmegler som «kjenner ditt lokalområde».

Jeg tenker på artikkelen i Adressa for noen år tilbake og konkluderer med at her får sannelig innbruddstyvene god hjelp.

Det er naturligvis lov til å være naiv, og det er forståelig at ikke alle tenker sikkerhet hele tiden. Kanskje denne eiendomsmegleren burde lese innlegget om kultur for sikkerhet og beredskap?

Er en slik manglende fokus på sikkerhet også overførbart til andre deler av virksomheten? Låser de ansatte sin PC når de henter seg kaffe? Behandler de personopplysninger om meg som kunde på en sikker måte?

Neste år må det legges til et nytt punkt på sjekklista, nemlig å alliere seg med en nabo som kan fjerne Kvikklunsj fra dørmatta: Tåler beredskapen en uke på hytta?

Alternativt håpe at eiendomsmeglerens fokus på sikkerhet endres.  Hvor mye vektlegger du sikkerhet når virksomheten gjennomfører ulike aktiviteter?

 

 

Guide til Risikovurdering ebok_CTA

 

Temaer: risikovurdering


Eskil Leirbekk's photo

Av: Eskil Leirbekk

Eskil jobber som prosjektleder i One Voice med ansvar for å implementere CIM hos kundene som anskaffer det, både i Norge og internasjonalt. Han har bakgrunn som offiser fra Luftforsvaret og har jobbet med Integrated Logistics Support hos Kongsberg Defence Systems.

Epost

Kommentarer

Søk i bloggen

One Voice AS

One Voice er en teknologibedrift, etablert i 2006, med hovedkontor i Trondheim. Vi leverer programvareløsninger innen blant annet risiko- og sårbarhetsanalyser, beredskapsplanlegging og hendelse- og krisehåndtering. Vårt hovedprodukt CIM® er verdensledende innen krisehåndtering, og omtales som det nasjonale beredskapssystemet.

Besøk onevoice.no

Guide til risikovurdering

Siste innlegg